Megtörtént a jogerős bejegyzés

2013.03.17

2013-as év eseményei

Sajnálatos módon polgárőrségünk jogerős bejegyzése jelentősen elhúzódott. Sokszori nekifutás eredményeként 2013. február 28-án a Tatabányai Törvényszék 1884. számú egyesületi nyilvántartási lapra a Máriahalmi Polgárőr Egyesületet jogerősen bejegyezte. Működésünk színvonalának javítása érdekében azonban még számos teendőnk van. Ezek közül a legfontosabbak:
- Csatlakozás a Megyei szövetséghez (folyamatban);
- Csatlakozás az Országos szövetséghez (folyamatban);
- Együttműködési megállapodás megkötése a rendőrséggel (folyamatban);
- Együttműködési megállapodás megkötése az önkormányzattal (a tárgyalások megkezdődtek);
- Adószám, bankszámla nyitása.

Természetesen nincs ráhatásunk az ügymenet felgyorsítására, mint ahogy eddig sem volt, a bürokrácia malmai lassan őrölnek. Reményeink szerint április hónapban a jogszerű és érdemi munka elkezdődhet.

Mivel a polgárőrség működése nem képzelhető el alapvető technikai berendezések igénybe vétele nélkül, ezért ezek beszerzése érdekében anyagi források után kell néznünk.

nevtelen.jpg

Természetesen községünkben az élet nem állt meg. Azok az emberek akik megélhetésüket mások javainak eltulajdonításával kívánják biztosítani, bizony önmaguktól nem fognak leszokni eme rossz tulajdonságukról. Elsőrendű feladatunk „munkálkodásuk” megnehezítése, megakadályozása, személyük felderítése. A legutóbbi sajnálatos esemény egy ideiglenesen üresen álló családi ház barbár kifosztása. Mindent vittek ami leszerelhető, letörhető, kihúzható, a vécécsészétől a csaptelepeken át a villanyvezetékekig.

2013. 03. 17.

Cser József